Танграм - логическа игра

  • Производител: IQ Puzzle
  • Кат. номер: 00108
29,90 лв.

 

● Цел: Пресъздайте фигура по ваш избор, използвайки всички налични части.

 

В компания или самостоятелно предизвикателство: Пъзелът е подходящ както за решаване в приятната компания на семейството и приятелите, така и като самостоятелно предизвикателство.

 

Декорация: Пъзелът може да бъде прекрасно интериорно допълнение към вашия дом.

 

 Eco-Friendly

Описание

Танграм (в буквален превод: "седем плочки на умението") е китайски логически пъзел за подреждане. Това е автодидактична игра, т.е. игра, в която постигането на успех изисква от играещите интелектуални усилия. През годините е добила световна популярност поради своя занимателен характер и голям развиващ потенциал по отношение на: геометрични и пространствени представи, конструктивно мислене, комбинаторни способности, възприятие, съобразителност и въображение.

 

IQ Puzzle Tangram

 

Състои се от седем плочки, известни още като "тани" – 5 правоъгълни равнобедрени триъгълника (2 малки, 1 среден и 2 големи), 1 квадрат и 1 успоредник. Целта е да бъдат пресъздадени специфични фигури, зададени само със силуетите си, но при условие, че се използват всички седем части, които не трябва да се застъпват. Танграм позволява създаването на хиляди комбинации от фигури с вариращо ниво на сложност, като това прави играта подходяща както за деца, така и за възрастни.

 

IQ Puzzle Tangram

 

В днешно време Танграм е един от най-разпознаваемите логически пъзели в световен мащаб и се използва за различни цели като забавление, интелектуално предизвикателство, изкуство и образование.

 

IQ Puzzle Tangram

 

Характеристики:

  • Ръчна изработка
  • Брой части - 7
  • Трудност - 5-6/10
  • Възраст - 7-99
  • Материал - Дърво
  • Размер - 145 х 145 х 15 мм.
  • Тегло - 215 гр.
  • Произведено в Молдова

Вашата пратка включва:

  • Танграм
  • Дървена рамка
  • Книжка със 73 фигури и техните решения

Обърнете внимание:

  • Цветът на използваното дърво понякога може да се различава от показаното на снимките.

 

Виж всички пъзели на IQ Puzzle. Виж всички Логически игри.

Характеристики
Трудност
6/10, 5/10
Възраст
7-99
Категория
Логически пъзели
Тип
Танграм
Производител
IQ Puzzle
Брой части
7
Материал
Дърво
Размер
145 х 145 х 15 мм.
Тегло
215 гр.
Страна на произход
Молдова
Нива на трудност

Определянето на трудността на даден пъзел е силно субективно и зависи от редица фактори. Всеки от нас проявява различни умения и прилага различни подходи при решаването на комплексни проблеми. Нивата на сложност на пъзелите, които предлагаме са определени от нас и се базират върху нашия опит, информацията от производители, дизайнери и ревюта, както и от обратната връзка, получена от нашите клиенти през годините.

 

Важно е да отбележим, че фактическото решаване на съответен логически пъзел означава да съумеете не само да го "решите", но и да запомните стъпките по които това се случва, да можете да го възпроизведете отново или да го върнете в първоначалната му форма, т.е. да разберете каква е логигата или механизмът приложени в него и как работят те. Естествено, удоволствието и удовлетворението от положените от вас собствени интелектуални усилия ще бъдат много по-големи ако не правите консултации с листа с решението или с някоя от платформите за видео споделяне. :)

 

Трудност 5 и 6 – Това са пъзели, подходящи за начинаещи и хора, които нямат богат опит в решаването на главоблъсканици. Най-вероятно достигането до решението и запомнянето няма да ви отнеме часове, но винаги ще бъдете изправени пред предизвикателство. Подходящи са за възрастни, както и за деца над 7 години.

 

Трудност 7 и 8 – Логическите пъзели от това ниво на сложност най-вероятно биха ви отнели няколко часа за решаването им. Подходящи са за деца над 10-годишна възраст, както и за възрастни.

 

Трудност 9 и 10 – За експерти. Пъзелите са изключително трудни за решаване, както и за запомняне. Най-вероятно голяма част от хората не биха се справили без да получат подсказка или помощ. Подходящи са за лица над 14 години.

 

Ако вие или човека, за когото търсите подарък, имате опит с подобен тип главоблъсканици и сте се справяли относително бързо с тях, може да започнете с трудност 7 или 8, а ако искате истинско предизвикателство бихме препоръчали ниво 9 или 10. Ако се считате за начинаещ и това би бил първи сблъсък с логически игри, може би ще е разумно да започнете от ниво 5 или 6.

Доставка и връщане

Доставка:

 

Срок за доставка – от 1 до 2 работни дни.

 

Поръчки, получени и потвърдени до 15:00 часа, ще бъдат изпратени още в същия работен ден.

 

Минимална сума на поръчка – 19 лв.

 

Цени на доставка:

  • Поръчка над 69.99 лв. до офис на Спиди – Безплатна доставка
  • Поръчка над 69.99 лв. до адрес, посочен от клиента – 2.90 лв.
  • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Спиди – 4.90 лв.
  • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Еконт - 6.90 лв.
  • Поръчка до 69.99 до адрес, посочен от клиента – 6.90 лв.

 

Доставката на поръчаните продукти се извършва с наложен платеж тип "пощенски паричен превод". За повече информация натиснете тук, а ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас тук.

 

Връщане:

 

В нашият магазин можете не само да купите лесно, но и да върнете лесно. Ако не сте доволни от закупения продукт, можете да го върнете в рамките на 14 календарни дни от датата на доставката.

 

Процесът на връщане протича в следните стъпки:

 

  1. Свържете се с нас на телефон +359877008378, за да заявите желанието си за връщане и да уточним детайлите;
  2. Изтеглете, разпечатайте и попълнете стандартния формуляр за упражняване на право на отказ при online покупки, който ще откриете тук;
  3. Изпрате ни продукта заедно с попълненият формуляр за ваша сметка.
  4. Ако продуктът отговаря на описаните по-долу условия ще ви възстановим заплатената сума в рамките на 14 работни дни.

 

Brainiac.bg се задължава да приеме връщането и да ви възстанови заплатената сума (без разходите за доставка), ако стоката отговаря на следните условия – не липсва и не е нарушена опаковката (смачкана, скъсана, загубена и др.) и не е нарушена целостта на продукта (няма липсващи, счупени, отлепени, надраскани части и елементи) и не е използван. Запазваме си правото да откажем приемането на връщане и да не възстановим заплатената сума, ако продуктът не отговаря на някои или на всички от тези условия.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!