Nautilus - Escape Room в кутия - дървен логически пъзел

 • Производител: iDventure
 • Кат. номер: 00110
99,90 лв.

 

● Цел: Решете всички пъзели, за да отворите кутията и да разкриете нейните тайни.

 

В компания или самостоятелно предизвикателство: Кутията е подходяща както за решаване в приятната компания на семейството и приятелите, така и като самостоятелно предизвикателство.

 

Ескейп стая в "джобен" формат: Вече може да пренесете escape room преживяването на гости при приятели, сред природата или по време на почивката.

 

За подарък: Кутията може да бъде подарък сама по себе си, както и може да е много оригинална опаковка за такъв. В тайното отделение можете да поставите малко подаръче и да поднесете уникално преживяване на любимия човек.

 

Декорация: Пъзелът може да бъде прекрасно интериорно допълнение към вашия дом.

 

 Eco-Friendly

Описание

Париж, 1870-та година. След като първата книга за Капитан Немо и неговата подводница "Наутилус" предизвиква голям обществен интерес, Жул Верн публикува краят на историята за мистериозния капитан. Точно преди своята смърт, Немо слага научните си открития и автобиография в малък непотъващ контейнер: "Последният от нас, останал на Наутилус, ще хвърли този контейнер в морето, а вълните ще го отнесат". Малко след това Наутилус е унищожен.

 

Ние открихме непотъващият контейнер, а сега е твой ред да разкриеш тайните на Капитан Немо!

 

iDventure Cluebox Nautilus

 

Cluebox или "Escape Room в кутия", както създателите й обичат да я наричат, е интерактивна, ръчно сглобена дървена кутия с разнообразни пъзели, които трябва да решите в определена последователност, за да я отворите. Решението на всеки пъзел не се базира на случайности, а само върху логически заключения. Няма да ви са необходими познания по чужди езици, тъй като всички пъзели са съставени от символи и числа. Кутията може да бъде "рестартирана", за да бъде решена от друг човек или в тайното й отделение да бъде поставен малък подарък за любимия човек.

 

Nautilus е най-комплексният проект на немската компания iDventure, основана през 2015 г. в Мербуш, Германия. Реализиран благодарение на платформата Indiegogo и от близо 4400 поддръжници от цял свят, подпомогнали създателите с финансиране от 300 000 евро.

 

 

Характеристики:

 • Ръчна изработка
 • Брой части - 116 (ръчно сглобени, без лепило и инструменти)
 • Трудност - 10/10
 • Възраст - 14-99
 • Материал - Дърво (бреза)
 • Размер - 110 х 110 х 120 мм.
 • Размер на тайното отделение - 20 х 20 х 40 мм.
 • Тегло - 275 гр.
 • Произведено в Германия

Вашата пратка включва:

 • Cluebox - Nautilus
 • Брошура с инструкции

Обърнете внимание:

 • Решението на пъзела не е включено в пратката. Пишете ни на info@brainiac.bg или във Facebook/Instagram и ще Ви го изпратим.
 • Цветът на използваното дърво понякога може да се различава от показаното на снимките.

 

Виж всички пъзели на iDventure. Виж всички Кутии.

Научи повече за нашите Пъзели за възрастни.

Характеристики
Трудност
10/10
Възраст
14-99
Категория
Логически пъзели
Тип
Кутии с таен механизъм
Производител
iDventure
Колекция
Escape Room в кутия
Материал
Дърво
Размер
110 х 110 х 120 мм.
Тегло
275 гр.
Страна на произход
Германия
Нива на трудност

Определянето на трудността на даден пъзел е силно субективно и зависи от редица фактори. Всеки от нас проявява различни умения и прилага различни подходи при решаването на комплексни проблеми. Нивата на сложност на пъзелите, които предлагаме са определени от нас и се базират върху нашия опит, информацията от производители, дизайнери и ревюта, както и от обратната връзка, получена от нашите клиенти през годините.

 

Важно е да отбележим, че фактическото решаване на съответен логически пъзел означава да съумеете не само да го "решите", но и да запомните стъпките по които това се случва, да можете да го възпроизведете отново или да го върнете в първоначалната му форма, т.е. да разберете каква е логигата или механизмът приложени в него и как работят те. Естествено, удоволствието и удовлетворението от положените от вас собствени интелектуални усилия ще бъдат много по-големи ако не правите консултации с листа с решението или с някоя от платформите за видео споделяне. :)

 

Трудност 5 и 6 – Това са пъзели, подходящи за начинаещи и хора, които нямат богат опит в решаването на главоблъсканици. Най-вероятно достигането до решението и запомнянето няма да ви отнеме часове, но винаги ще бъдете изправени пред предизвикателство. Подходящи са за възрастни, както и за деца над 7 години.

 

Трудност 7 и 8 – Логическите пъзели от това ниво на сложност най-вероятно биха ви отнели няколко часа за решаването им. Подходящи са за деца над 10-годишна възраст, както и за възрастни.

 

Трудност 9 и 10 – За експерти. Пъзелите са изключително трудни за решаване, както и за запомняне. Най-вероятно голяма част от хората не биха се справили без да получат подсказка или помощ. Подходящи са за лица над 14 години.

 

Ако вие или човека, за когото търсите подарък, имате опит с подобен тип главоблъсканици и сте се справяли относително бързо с тях, може да започнете с трудност 7 или 8, а ако искате истинско предизвикателство бихме препоръчали ниво 9 или 10. Ако се считате за начинаещ и това би бил първи сблъсък с логически игри, може би ще е разумно да започнете от ниво 5 или 6.

Доставка и връщане

Доставка:

 

Срок за доставка – от 1 до 2 работни дни.

 

Поръчки, получени и потвърдени до 15:00 часа, ще бъдат изпратени още в същия работен ден.

 

Минимална сума на поръчка – 19 лв.

 

Цени на доставка:

 • Поръчка над 69.99 лв. до офис на Спиди – Безплатна доставка
 • Поръчка над 69.99 лв. до адрес, посочен от клиента – 2.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Спиди – 4.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Еконт - 6.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 до адрес, посочен от клиента – 6.90 лв.

 

Доставката на поръчаните продукти се извършва с наложен платеж тип "пощенски паричен превод". За повече информация натиснете тук, а ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас тук.

 

Връщане:

 

В нашият магазин можете не само да купите лесно, но и да върнете лесно. Ако не сте доволни от закупения продукт, можете да го върнете в рамките на 14 календарни дни от датата на доставката.

 

Процесът на връщане протича в следните стъпки:

 

 1. Свържете се с нас на телефон +359877008378, за да заявите желанието си за връщане и да уточним детайлите;
 2. Изтеглете, разпечатайте и попълнете стандартния формуляр за упражняване на право на отказ при online покупки, който ще откриете тук;
 3. Изпрате ни продукта заедно с попълненият формуляр за ваша сметка.
 4. Ако продуктът отговаря на описаните по-долу условия ще ви възстановим заплатената сума в рамките на 14 работни дни.

 

Brainiac.bg се задължава да приеме връщането и да ви възстанови заплатената сума (без разходите за доставка), ако стоката отговаря на следните условия – не липсва и не е нарушена опаковката (смачкана, скъсана, загубена и др.) и не е нарушена целостта на продукта (няма липсващи, счупени, отлепени, надраскани части и елементи) и не е използван. Запазваме си правото да откажем приемането на връщане и да не възстановим заплатената сума, ако продуктът не отговаря на някои или на всички от тези условия.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!