Architecto - механичен и логически 3D пъзел (2 в 1)

 • Производител: NKD Puzzle
 • Кат. номер: 00126
899,90 лв.

 

● 2 в 1: Architecto е не само механичен модел за сглобяване, но и логически пъзел. Първата задача е да сглобите пъзела, а впоследствие и да намерите неговото решение.

 

За подарък: Architecto може да бъде интересен подарък, както в несглобен, така и в завършен вид. Сглобената кутия може да бъде много оригинална опаковка за малко подаръче, което може да поставите в тайното отделение и по този начин да поднесете уникално преживяване на любимия човек.

 

● Декорация: Завършеният пъзел може да бъде прекрасно интериорно допълнение към вашия дом.

 

В компания или самостоятелно предизвикателство: Завършеният пъзел е подходящ както за решаване в приятната компания на семейството и приятелите, така и като самостоятелно предизвикателство.

 

 Eco-Friendly: Architecto е направен от висококачествен и солиден тополов шперплат, което е и гаранция за неговия продължителен живот.

 

Обърнете внимание: Това е продукт с предварителна заявка и срок на доставка от 10 работни дни. Изисква се капаро в размер на 25% от стойността. За повече информация се свържете с нас тук.
Описание

NKD Puzzle е социална, етична и природосъобразна компания, разположена в Лодев, на 50 км. северно от Монпелие, Франция. Споделената страст на група приятели за пъзели, магия, инженерство и архитектура, както и за устойчиви продукти води до създаването на компанията през 2019 г. За производството на своите механични модели и пъзели NKD Puzzle използват само натурални и местни материали като бреза и тополов шперплат от доставчици, които изповядват ценности и цели като залесяване, биоразнообразие и опазване на биологичните видове.

 

 

Лесно разпознаваем, отпечатъкът на Мориц Корнелис Ешер продължава да завладява умовете през последните 80 години. Роден в Нидерландия през 1898 г., той намира своето призвание като художник. През 1936 г. посещава дворецът Алхамбра в Испания и е поразен от теселационната геометрия на неговата облицовка, която ще окаже огромно влияние върху неговите произведения. Също така архитектурата на неговите домове в Швейцария, Белгия и Нидерландия го кара да погледне навътре, към своята "вътрешна визия", за да създаде най-популярните си фантазии. Въпреки това неговите произведения не са известни само защото са фантазия, но и защото са алтернативна визия за реалността. Вече популярен при смъртта си през 1972 г., Ешер е увековечен в книгата на Дъглас Хофстатър - "Гьодел, Ешер, Бах – една гирлянда към безкрайността", която укрепва неговото наследство и вдъхновява ново поколение от последователи.

 

Architecto

 

Това ни отвежда до един от тези последователи, които носят духа на Ешер вътре в себе си - Кристоф Ларонд. Само за няколко години екипът на NKD Puzzle постигат необикновенното - да вдъхнат живот на комплексните и красиви дизайни на Кристоф (по известен с псевдонима си "NeoKid"), като същевременно успяват да стартират и развият успешно бизнеса си. Компанията, водена от Жулиен Вигуро, се гордее с използването на устойчиви материали и практики, както и с това че предоставя много по-широк достъп до бутиковите си пъзели като ги произвежда като модели за сглобяване.

 

Но вдъхновението за Architecto не идва само от произведенията на Ешер. "Кралят и присмехулникът", анимиран детски филм на Пол Гримо от 1980 г., както и "Лапута: Замъкът в небето" на легендарния Хаяо Миядзаки и Студио Гибли, оказват огромно влияние върху дизайна на пъзела. Кристоф споменава и други източници на вдъхновение като Франсоа Шуйтен, Оскар Рутерсвард, Лионел Пенроуз, Ерик Йохансон и Франсис Табари.

 

Architecto

 

Architecto е магично творение, свят който чака да бъде изследван. Всяка страна има свои собствени особености и чар. Функционални LED улични лампички и приглушени стенни светлини вдъхват живот на града, който е населен от малки човешки фигурки, заети с домашните си задължения. В комплекта ще откриете както брошурата с инструкции за сглобяване, така и линийка, писалка и шублер в едно, лупа, компас, показалка и стойка, предназначени да дадат на решаващия преживяване като това на оригиналните архитекти на конструкцията. Технически, нито един от тези предмети не е необходим, но могат да помогнат на пътешественика в неговото приключение.

 

Architecto Councours Lepine 2022 Златен Медал | Brainiac.bg

Architecto е най-комплексният и труден пъзел на NKD Puzzle досега. За да отворите кутията ще са ви необходими 116 стъпки, което ще ви даде нужното предизвикателство. А това е и ключовата дума за този необикновен механичен пъзел – предизвикателство!

 

Architecto е златен медалист от "Councours Lepine" за 2022 г. Councours Lepine е ежегодно състезание, създадено през 1901 г. и цели насърчаването на иноватори, изобретатели и създатели и техните идеи и творения.

 

 

Характеристики:

 • Трудност на сглобяване - 5/5
 • Трудност на пъзела - 10/10
 • Възраст - 14-99
 • Брой части - 901
 • Материал - Дърво (тополов шперплат)
 • Размер (несглобен) - 375 х 280 х 80 мм.
 • Размер (сглобен) - 175 х 210 х 190 мм.
 • Произведено във Франция

Вашата пратка включва:

 • Architecto
 • Инструкция за сглобяване
 • LED осветление
 • Линия
 • Писалка и шублер в едно
 • Лупа
 • Компас
 • Показалка
 • Стойка

Обърнете внимание:

 • Това е продукт с предварителна заявка и срок на доставка от 10 работни дни. Изисква се капаро в размер на 25% от стойността. За повече информация се свържете с нас тук.
 • Цветът на използваното дърво понякога може да се различава от показаното на снимките.

 

Виж всички пъзели на NKD Puzzle. Виж всички Механични 3D Пъзели.

Научи повече за нашите Модели за сглобяване.

Характеристики
Трудност
10/10
Възраст
14-99
Категория
Логически пъзели, Механични пъзели и модели
Тип
Кутии с таен механизъм
Производител
NKD Puzzle
Дизайнер
Кристоф Ларонд
Материал
Дърво
Размер
175 х 210 х 190 мм.
Страна на произход
Франция
Нива на трудност

Определянето на трудността на даден пъзел е силно субективно и зависи от редица фактори. Всеки от нас проявява различни умения и прилага различни подходи при решаването на комплексни проблеми. Нивата на сложност на пъзелите, които предлагаме са определени от нас и се базират върху нашия опит, информацията от производители, дизайнери и ревюта, както и от обратната връзка, получена от нашите клиенти през годините.

 

Важно е да отбележим, че фактическото решаване на съответен логически пъзел означава да съумеете не само да го "решите", но и да запомните стъпките по които това се случва, да можете да го възпроизведете отново или да го върнете в първоначалната му форма, т.е. да разберете каква е логигата или механизмът приложени в него и как работят те. Естествено, удоволствието и удовлетворението от положените от вас собствени интелектуални усилия ще бъдат много по-големи ако не правите консултации с листа с решението или с някоя от платформите за видео споделяне. :)

 

Трудност 5 и 6 – Това са пъзели, подходящи за начинаещи и хора, които нямат богат опит в решаването на главоблъсканици. Най-вероятно достигането до решението и запомнянето няма да ви отнеме часове, но винаги ще бъдете изправени пред предизвикателство. Подходящи са за възрастни, както и за деца над 7 години.

 

Трудност 7 и 8 – Логическите пъзели от това ниво на сложност най-вероятно биха ви отнели няколко часа за решаването им. Подходящи са за деца над 10-годишна възраст, както и за възрастни.

 

Трудност 9 и 10 – За експерти. Пъзелите са изключително трудни за решаване, както и за запомняне. Най-вероятно голяма част от хората не биха се справили без да получат подсказка или помощ. Подходящи са за лица над 14 години.

 

Ако вие или човека, за когото търсите подарък, имате опит с подобен тип главоблъсканици и сте се справяли относително бързо с тях, може да започнете с трудност 7 или 8, а ако искате истинско предизвикателство бихме препоръчали ниво 9 или 10. Ако се считате за начинаещ и това би бил първи сблъсък с логически игри, може би ще е разумно да започнете от ниво 5 или 6.

Доставка и връщане

Доставка:

 

Срок за доставка – от 1 до 2 работни дни.

 

Поръчки, получени и потвърдени до 15:00 часа, ще бъдат изпратени още в същия работен ден.

 

Минимална сума на поръчка – 19 лв.

 

Цени на доставка:

 • Поръчка над 69.99 лв. до офис на Спиди – Безплатна доставка
 • Поръчка над 69.99 лв. до адрес, посочен от клиента – 2.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Спиди – 4.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Еконт - 6.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 до адрес, посочен от клиента – 6.90 лв.

 

Доставката на поръчаните продукти се извършва с наложен платеж тип "пощенски паричен превод". За повече информация натиснете тук, а ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас тук.

 

Връщане:

 

В нашият магазин можете не само да купите лесно, но и да върнете лесно. Ако не сте доволни от закупения продукт, можете да го върнете в рамките на 14 календарни дни от датата на доставката.

 

Процесът на връщане протича в следните стъпки:

 

 1. Свържете се с нас на телефон +359877008378, за да заявите желанието си за връщане и да уточним детайлите;
 2. Изтеглете, разпечатайте и попълнете стандартния формуляр за упражняване на право на отказ при online покупки, който ще откриете тук;
 3. Изпрате ни продукта заедно с попълненият формуляр за ваша сметка.
 4. Ако продуктът отговаря на описаните по-долу условия ще ви възстановим заплатената сума в рамките на 14 работни дни.

 

Brainiac.bg се задължава да приеме връщането и да ви възстанови заплатената сума (без разходите за доставка), ако стоката отговаря на следните условия – не липсва и не е нарушена опаковката (смачкана, скъсана, загубена и др.) и не е нарушена целостта на продукта (няма липсващи, счупени, отлепени, надраскани части и елементи) и не е използван. Запазваме си правото да откажем приемането на връщане и да не възстановим заплатената сума, ако продуктът не отговаря на някои или на всички от тези условия.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!