Cambridge Labyrinth - Escape Room в кутия - дървен логически пъзел

 • Производител: iDventure
 • Кат. номер: 00137
109,90 лв.

 

● Цел: Решете всички пъзели, за да отворите кутията и да разкриете нейните тайни.

 

В компания или самостоятелно предизвикателство: Кутията е подходяща както за решаване в приятната компания на семейството и приятелите, така и като самостоятелно предизвикателство.

 

Ескейп стая в "джобен" формат: Вече може да пренесете escape room преживяването на гости при приятели, сред природата или по време на почивката.

 

За подарък: Кутията може да бъде подарък сама по себе си, както и може да е много оригинална опаковка за такъв. В тайното отделение можете да поставите малко подаръче и да поднесете уникално преживяване на любимия човек.

 

Декорация: Пъзелът може да бъде прекрасно интериорно допълнение към вашия дом.

 

●Eco-Friendly: The Trial of Camelot е направена от висококачествена бреза, което е и гаранция за нейния продължителен живот.

Описание

В ранните дни на 19-ти век ситуацията около научните постижения в Обединеното кралство пораждала особена загриженост. "Науката е всичко друго, но не и жива в Англия... може би е най-мъртва в нашите университети!" - написал един английски журналист. В последствие всичко се променило - провинциални философски кръгове почнали да процъфтяват из цяла Великобритания. Те предлагали възможност на хората да научат за най-новите открития и изобретения.

 

Уилям Уелъл, историк и философ от университета в Кеймбридж, бил един от основателите на "Философското общество на Кеймбридж" през 1819 г. С течение на времето обществото трансформирало големите английски университети във водещи световни центрове в научните изследвания - такива, каквито ги познаваме и до ден днешен. Преди това дори терминът "учен" не е съществувал преди самият Уилям Уелъл да го определи през 1833 г.

 

Според достоверни източници е имало само едно-единствено условие, за да се стане член на философското общество - кандидатите трябвало да преминат през предизвикателство. Това предизвикателство било механичната кутия "Лабиринтът на Кеймбридж", създадена от Уилям Уелъл. Сега ти имаш възможността да се изправиш пред изпитанието, което много откриватели и изобретатели са преминали преди да навлязат в света на науката!

 

Cambridge Labyrinth | Brainiac.bg

 

Cluebox или "Escape Room в кутия", както създателите й обичат да я наричат, е интерактивна, ръчно сглобена дървена кутия с разнообразни пъзели, които трябва да решите в определена последователност, за да я отворите. Решението на всеки пъзел не се базира на случайности, а само върху логически заключения. Няма да ви са необходими познания по чужди езици, тъй като всички пъзели са съставени от символи и числа. Кутията може да бъде "рестартирана", за да бъде решена от друг човек или в тайното й отделение да бъде поставен малък подарък за любимия човек.

 

Cambridge Labyrinth е най-новият проект на немската компания iDventure, основана през 2015 г. в Мербуш, Германия. Реализиран благодарение на платформата Kickstarter и от над 3500 поддръжници от цял свят, подпомогнали създателите с финансиране от 370 000 евро.

 

 

Характеристики:

 • Ръчна изработка - без употребата на лепило и инструменти
 • Трудност - 10/10
 • Възраст - 14-99
 • Материал - Дърво (бреза)
 • Размер - 110 х 110 х 120 мм.
 • Размер на тайното отделение - 50 х 90 мм.
 • Тегло - 570 гр.
 • Произведено в Германия

Вашата пратка включва:

 • Cluebox - Cambridge Labyrinth
 • Стойка
 • Брошура с инструкции

Обърнете внимание:

 • Решението на пъзела не е включено в пратката. Пишете ни на info@brainiac.bg или във Facebook/Instagram и ще Ви го изпратим.
 • Цветът на използваното дърво понякога може да се различава от показаното на снимките.

 

Виж всички Кутии. Научи повече за нашите Пъзели за възрастни.

 

Характеристики
Трудност
10/10
Възраст
14-99
Категория
Логически пъзели
Тип
Кутии с таен механизъм
Производител
iDventure
Колекция
Escape Room в кутия
Материал
Дърво, Метал, Плексиглас
Размер
110 х 110 х 120 мм.
Тегло
570 гр.
Страна на произход
Германия
Нива на трудност

Определянето на трудността на даден пъзел е силно субективно и зависи от редица фактори. Всеки от нас проявява различни умения и прилага различни подходи при решаването на комплексни проблеми. Нивата на сложност на пъзелите, които предлагаме са определени от нас и се базират върху нашия опит, информацията от производители, дизайнери и ревюта, както и от обратната връзка, получена от нашите клиенти през годините.

 

Важно е да отбележим, че фактическото решаване на съответен логически пъзел означава да съумеете не само да го "решите", но и да запомните стъпките по които това се случва, да можете да го възпроизведете отново или да го върнете в първоначалната му форма, т.е. да разберете каква е логигата или механизмът приложени в него и как работят те. Естествено, удоволствието и удовлетворението от положените от вас собствени интелектуални усилия ще бъдат много по-големи ако не правите консултации с листа с решението или с някоя от платформите за видео споделяне. :)

 

Трудност 5 и 6 – Това са пъзели, подходящи за начинаещи и хора, които нямат богат опит в решаването на главоблъсканици. Най-вероятно достигането до решението и запомнянето няма да ви отнеме часове, но винаги ще бъдете изправени пред предизвикателство. Подходящи са за възрастни, както и за деца над 7 години.

 

Трудност 7 и 8 – Логическите пъзели от това ниво на сложност най-вероятно биха ви отнели няколко часа за решаването им. Подходящи са за деца над 10-годишна възраст, както и за възрастни.

 

Трудност 9 и 10 – За експерти. Пъзелите са изключително трудни за решаване, както и за запомняне. Най-вероятно голяма част от хората не биха се справили без да получат подсказка или помощ. Подходящи са за лица над 14 години.

 

Ако вие или човека, за когото търсите подарък, имате опит с подобен тип главоблъсканици и сте се справяли относително бързо с тях, може да започнете с трудност 7 или 8, а ако искате истинско предизвикателство бихме препоръчали ниво 9 или 10. Ако се считате за начинаещ и това би бил първи сблъсък с логически игри, може би ще е разумно да започнете от ниво 5 или 6.

Доставка и връщане

Доставка:

 

Срок за доставка – от 1 до 2 работни дни.

 

Поръчки, получени и потвърдени до 15:00 часа, ще бъдат изпратени още в същия работен ден.

 

Минимална сума на поръчка – 19 лв.

 

Цени на доставка:

 • Поръчка над 69.99 лв. до офис на Спиди – Безплатна доставка
 • Поръчка над 69.99 лв. до адрес, посочен от клиента – 2.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Спиди – 4.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 лв. до офис на Еконт - 6.90 лв.
 • Поръчка до 69.99 до адрес, посочен от клиента – 6.90 лв.

 

Доставката на поръчаните продукти се извършва с наложен платеж тип "пощенски паричен превод". За повече информация натиснете тук, а ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас тук.

 

Връщане:

 

В нашият магазин можете не само да купите лесно, но и да върнете лесно. Ако не сте доволни от закупения продукт, можете да го върнете в рамките на 14 календарни дни от датата на доставката.

 

Процесът на връщане протича в следните стъпки:

 

 1. Свържете се с нас на телефон +359877008378, за да заявите желанието си за връщане и да уточним детайлите;
 2. Изтеглете, разпечатайте и попълнете стандартния формуляр за упражняване на право на отказ при online покупки, който ще откриете тук;
 3. Изпрате ни продукта заедно с попълненият формуляр за ваша сметка.
 4. Ако продуктът отговаря на описаните по-долу условия ще ви възстановим заплатената сума в рамките на 14 работни дни.

 

Brainiac.bg се задължава да приеме връщането и да ви възстанови заплатената сума (без разходите за доставка), ако стоката отговаря на следните условия – не липсва и не е нарушена опаковката (смачкана, скъсана, загубена и др.) и не е нарушена целостта на продукта (няма липсващи, счупени, отлепени, надраскани части и елементи) и не е използван. Запазваме си правото да откажем приемането на връщане и да не възстановим заплатената сума, ако продуктът не отговаря на някои или на всички от тези условия.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!