NoThx и мистериозната кутия на Дейви Джоунс

NoThx и мистериозната кутия на Дейви Джоунс
10 септември 2021

С удоволствие искаме да обявим, че стартираме видео поредица "Пъзели" заедно с Константин "NoThx" Кънев. NoThx е популярен български геймър, стриймър и любител на escape стаите и логическите пъзели. Във всеки епизод той ще бъде изправен пред ново предизвикателство, ще научите интересни факти за пъзела и създателите му, както и ще видите неговото решение.

 

В настоящата серия ви запознаваме с мистериозната кутия на легендарния морски дявол Дейви Джоунс, в която заключвал душите на всички моряци, загубили живота си в морето. Davy Jones' Locker или "Escape Room в кутия", както създателите й обичат да я наричат, е интерактивна ръчно сглобена дървена кутия с разнообразни пъзели, които трябва да бъдат решени в определена последователност, за да се отвори. Решението на всеки пъзел не се базира на случайности, а само върху логически заключения. Това е най-амбициозният проект на немската компания iDventure, реализиран благодарение на платформата Kickstarter и от близо 3500 поддръжници от цял свят, подпомогнали създателите с над 250 000 евро. Дали нейните тайни ще бъдат разкрити и ще бъде ли победен Дейви Джоунс може да видите тук:

 

 

Кутията на Дейви Джоунс ще откриете в нашия онлайн магазин тук, с включена безплатна доставка.

 

Davy Jones' Locker

 

Предходните епизоди на "Пъзели" ще откриете в канала на NoThx в YouTube или на следните линкове:

 

 

Котката на Шрьодингер също може да откриете в нашия онлайн магазин тук, с включена безплатна доставка.

Научи повече за нашите Оригинални подаръци.

 

Приятно гледане! :)

 

Модели за сглобяване - ръководство за начинаещи

Ако имате нужда да сътворите нещо с ръцете си и да изпитате удовлетворение от резултата, то моделите за сглобяване са чудесно хоби за вас. В следващите редове ще се опитаме да ви разкажем малко повече за основите на техниката при модели за сглобяване.

прочети още

Пъзели за възрастни – 10 неочаквани ползи, които учените доказаха

Обичате ли да редите пъзели за възрастни? Смятате ли, че разрешаването на пъзели за възрастни е нещо повече от удоволствие? Всички знаем, че този вид игри развиват уменията и мозъка на децата, но психолозите отдавна са изследвали и темата "пъзели за възрастни". Научете колко полезно е да решавате пъзели за възрастни в свободното си време в следващите редове.

прочети още

Търсите оригинални подаръци? Ето ги най-добрите!

Вече се превърна в норма хората да празнуват специални поводи като рождени дни, годишнини, официални празници и всякакви други важни дни. Въпреки това, изборът на оригинални подаръци може да бъде предизвикателство, тъй като ще искате нещо, което да е оценено от получателя и да има специално място в сърцето и паметта му. Разбира се, не искате да поднасяте вещи, които изглеждат добре, но се изхвърлят на следващия ден. А да намерите оригинални подаръци за деца или възрастни в последно време става все по-трудно.

прочети още

Танграм

Седемте плочки на умението

прочети още