За нас

От гледна точка на хора, израстнали през 90-те, не може да не забележим как културата на днешното съвремие е пречупена през призмата на дигитализацията. Общуването ни с приятели се прехвърли в телефона и социалните мрежи, а игрите сред природата се превърнаха в игри пред компютърния екран.

 

Brainiac.bg е проект създаден от малка група пъзел ентусиасти, които целим да предложим класическо "offline" забавление, тъй като осъзнаваме ползите от ежедневното предизвикване на ума и въображението чрез различен вид логически игри, задачи и главоблъсканици. Тренировките на мозъка ни имат за цел да укрепнат умственото здраве и да стимулират когнитивните ни способности. Множество научни изследвания показват, че упражненията влияят позитивно върху паметта, развиват логическото и пространствено мислене, стимулират въображението, концентрацията и уменията за анализ.

 

Нашата цел е да ви запознаем с една култура с изградени традиции в повечето западноевропейски държави, Северна Америка и разбира се Далечният изток. Подбрали сме внимателно гама от продукти на производители и дизайнери, популярни с качеството и уникалността на своите изделия. Стремим се да предоставим избор от логически игри в различни категории, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали "пъзлъри".

 

Приятна игра! :)

 

brainiac.bg